Verhuur Spaanse fincas en vakantiewoningen aan de Middellandse zee
Nature Costa BlancaNaturaleza de la Costa BlancaNature of the Costa Blanca
Spaanse Kust
Ifach
Sierra Bernia
Sierra Bernia
Montgo
Costa Blanca

Natuur

Costa
Montgo uitzicht

Interessante Informatie
Natuurparken in de provincie Valencia.

Naturaleza Teulada Moraira. Lokale wandelpaden (zeer uitgebreid en gedetailleerd)

Topwalks. Wandelpaden in de provincie Valencia.

Turismo rural.

Sierra Bernia

De Sierra Bernia bereikt een hoogte van wel 1220 meter en bevat alle ingrediënten voor de typisch binnenlandse mediterraanse natuur met z´n ruige en rotsachtige omgeving. En op hoogte ook hier een fenomenaal uitzicht over een groot gedeelte van de Costa Blanca.

Door z´n hoogte kunt u er soms in de wintermaanden, zelfs sneeuw aantreffen op de bergtoppen.

Ook komt u tijdens uw wandeling langs de archeologische vondsten van het fort welke is gebouwd tijdens de periode van Koning Philip II.

 

Cabo de San Antonio

Een onderwater gebied welke strekt van Denia tot aan Javea. De kustlijn bevat veelal hoge rotspartijen, sommige op zelfs 150 meter hangend boven het water. Door de irrigatie van deze kustlijn zijn er honderden kleinere sub-klimaten onder water ontstaan welke uitblinken door schoonheid en interessante bezienswaardigheden.

El Montgó

Een enorme berg welke een hoogte bereikt van 753 meter en ligt uitgestrekt over 2000 hectare. Het is uitgeroepen tot natuurreservaat in 1987. Dankzij de over het algemeen lage begroeiing geniet u van vele mooie panoramische uitzichten over de omliggende gebergtes. U kunt zelfs op een heldere dag het eiland Ibiza zien liggen.

 

El penyal d´Ifach

Een wonderlijk natuurverschijnsel is dit schiereiland: een enorme rots, welke een hoogte heeft van 332 meter en karakteristiek aan de Costa Blanca. U kunt deze rots bedwingen middels kleine paadjes en zelfs een klein beetje klimmen. Voor de hele jonge kinderen of mensen die slecht ter been zijn is het hogere gedeelte wat lastiger, maar het lager gelegen gedeelte is al indrukwekkend genoeg. De "Penyon" is tevens een reservaat voor vogels.

De Costa Blanca ligt temidden van vele mooie natuurgebieden. Gedurende uw verblijf zult u onder de indruk zijn van de omgeving en de veelal behouden gebleven rijke Spaanse historie.

Mogen wij u enkele voorbeelden geven van interessante bezienswaardigheden in de nabijheid van uw vakantie villa.

Verhuur Villas Imagen   |  Villas in: Moraira Javea Altea Hills  |   Villas per persoon : 4 of 6 8 of 10  |   Rolstoeltoegankelijk  |    Costa Blanca  |    Over Villas Imagen  |   Sitemap  |   Contact   

Verhuur Villas Imagen is onderdeel van Imagen Residencias. Avenida del Portet 1 03724 Moraira (Alicante) Spanje. Tel. 0034 966 491 003
by krista Holthaus